Trender inom fordonsbelysning

fordonsbelysning

Precis som bilmotorer och andra fordonsdelar utvecklas med tiden, förändras även bilbelysningen. Och alla konstruktioner måste utvecklas och förnyas för att hålla sig uppdaterade på marknaden och hålla kvalitetsstandarderna.

Därför har vi förberett en granskning med de 5 trenderna för billampor som vi har hittat på marknaden. Om du planerar att köpa ett nytt fordon eller att förnya belysningen i din bil vet du vilka trender som finns på marknaden.

Trend 1: Ljus med längre räckvidd

Den första trenden när det gäller bilbelysning är att öka räckvidden för bilbelysning. Det stämmer, ingenjörer har börjat arbeta på att skapa billampor som har en mycket längre räckvidd, dvs. Som når längre.

För att göra detta har de främst arbetat med nya typer av glödlampor samt med speglar och långsamma lampor i strålkastarna. Man har försökt förbättra belysningsavståndet bland annat genom nästa innovation, glödlampor.

Trend 2: Mer kraftfulla och effektiva glödlampor

En annan trend när det gäller att skapa bättre fordonsbelysning är innovation inom glödlampor. Se bara på övergången från halogenstrålkastare till LED-strålkastare som en övergång till innovation.

Fordonstillverkare har arbetat med att utveckla glödlampor för bilar som förbrukar mycket mindre energi och alstrar mycket mindre värme, men som har en högre belysningseffekt. Målet är tydligt: att förbruka mindre el och framför allt att förlora mindre energi i form av värme, vilket bara påskyndar glödlampornas slitage.

Trend 3: Laserljus

En annan tydlig trend när det gäller bilbelysning är laserljus som går hand i hand med glödlampor. Det stämmer, fler och fler bilar, även om de är av hög kvalitet, har bilbelysningar med laserlampor.

Dessa laserlampor har en räckvidd på 600 meter, vilket gör dem till de mest kraftfulla lamporna på marknaden. För att fungera kombinerar dessa lampor tre laserstrålar med olika speglar och linser för att fokusera dem och på så sätt ge dem en stor effekt.

Om du vill läsa om laserljus så kan du besöka mickgrahamcomputers.

Trend 4: Vitt ljus

Fram till för några år sedan var många bilbelysningar gulaktiga på grund av den typ av glödtråd och glödlampor som användes. I dag kan vi konstatera att många glödlampor i bilar numera är vita.

Huvudskälet till att använda vita glödlampor och lampor är att de är ljusare, vilket gör att de lyser upp vägen bättre. Dessutom är vitt ljus utmärkt när det gäller att anpassa sig till olika miljöer och blir mycket effektivare i miljöer med dålig synlighet, t.ex. I dimma eller regn. Många väljer också att montera extraljus på bilen för extra stark mörkerseende.

Trend 5: Intelligenta lampor

Slutligen finner vi att intelligenta fordonsljus är en av de största trenderna just nu. Dessa typer av lampor har olika system som gör det möjligt för strålkastaren att anpassa sin vinkel, lutning och till och med sin position för att bättre passa vägarna och miljön.

Många avancerade bilar har numera den här typen av lampor som kan anpassa sig till miljön genom att ändra position och effekt. Fler och fler fordon kommer att kunna utveckla denna typ av intelligenta bilbelysning som är utformad för att förbättra din körning och säkerhet.

Om du är intresserad av fordonbelysning så ska du besöka lansbladet.

Läs bloggen rallyjansson om du vill läsa om helljus och halvljus.

Läs även cheapoutboardmotors om hur man rengör bilbelysningen.

Om du behöver nytt ljus i ditt liv på bloggfronten, så har du ett riktigt lysande tips här!