Myter om Smarta Hem som helt enkelt inte stämmer. Hur du snyggt gör ditt hem smartare.

Tekniken för smarta hem har kommit långt. Några av de vanliga myterna som människor använder för att undvika smarta hemteknik är inte sanna. I den här artikeln kommer vi att se över de fyra vanligaste myterna om smarta hem så att du kan få en tydligare förståelse.

I styleblogg få du reda på hur du kan spara tid genom att använda smarthem

Myt #1: Smarta hem är dyra

Smarta hem kan vara dyra – speciellt om du föredrar en skräddarsydd design speciellt till just ditt hem. Men det behöver inte vara dyrt.

Det är lätt att börja smått och sedan bygga bit för bit därifrån. Ett bra sätt att göra det är att plocka fram billiga smarta glödlampor och se skillnad i resultatet. Du kan sedan överväga att lägga till en sensor eller två. Du kan också installera smarta ljusbrytare för att styra flera glödlampor för lite mer än kostnaden för de smarta glödlamporna. Kom ihåg: du behöver inte köpa alla prylar på samma gång!

Myt #2: Smarta hem avlyssnar dig

Om du blir en smart hemägare eller åtminstone har en Voice Assistant kommer du att höra detta ofta. Voice Assistant-enheter som Alexa och Google Home lyssnar alltid. Men de lyssnar bara efter ordet “vakna” (som “Alexa” eller “Hey, Google”).

När de känner igen väckningsordet bearbetar de följande kommando och skickar det sedan till molnet för bearbetning. Dessutom låter både Amazon och Google dig också se (och radera) alla röstkommandon du någonsin har gett.

Myt #3: Smarta hem är lätta att hacka

Det är naturligt att varje anslutet objekt är en extra väg in i ditt hem för hackare. Men den svaga punkten i ditt hem är förmodligen inte ditt smarta nav eller smarta uttag. Den svaga punkten är förmodligen alltid Wi-Fi-routern.

Nyckeln till alla säkerhet i smarta hem är ett säkert nätverk. Nästan varje sårbarhet som dyker upp för smarta hemenheter kräver fysisk åtkomst till enheten.

Myt #4: Smarta hem är svåra att skapa

En gång i tiden fanns det en viss sanning i det, men smarta hem är enklare än någonsin att skapa. Du kan få det genom att installera några Phillips Hue-lampor och en röstassistent som du väljer. Om du någonsin har lagt till ett lås på telefonen så är det en nästan identisk process. Dessutom är röstassistenter till sin natur enkla att ställa in och använda, även att ställa in efter dina preferenser. Detta gäller särskilt om du har en med skärm, som Google Home Hub.

Nyckeln till att hålla ett smart hem enkelt är att börja med små steg och bygga därifrån. När du lägger till fler enheter och börjar tänka på rutiner och automatisering blir saker och ting mer invecklade men lättare eftersom du bygger upp vana.

Slutsats

Kolla vad ett smarta teknologi har att erbjuda i bloggen lorei

Du kan du besöka Smartahögtalare.se som specialiserar sig på området och erbjuder ett brett utbud av smarta hemenheter och lösningar. Ta en titt här och välkommna in till Smarta-hemvärlden.