Hur man inreder bra i ett litet utrymme

Tycker du att din lägenhet är för liten? Passar senaste trenderna inom heminredning inte riktigt in i din lilla lägenhet? Ibland kan det vara svårt att hitta inspiration för att inreda små utrymmen. Man känner sig ofta begränsad till vad man kan göra på grund av platsbrist. Men det räcker med endast ett par goda idéer, väl placerade färger och detaljer så kommer man snabbt igång.

7 tips för dig som bor på litet utrymme

Använd dagsljus

Använd ett magiskt verktyg för att leka med naturligt ljus och förstora rummet: spegeln! Placera den så att det finns en illusion. Väl placerade kommer ljuset att reflektera och skapa ett andra fönster.

Andra trick att leka med ljus: Välj transparent material för dina möbler, som en glas konsol. Vissa kommer också att skapa reflektioner som plast, glas eller rostfritt stål.

Inred i vitt

För att få ljus till din lägenhet, Använd den vita färgen och glasmaterial så mycket som möjligt. Vit stöter bort väggarna och ger renhet. Vit-målade balkar kommer också att förhindra krossning. Detta kommer att göra din lägenhet ljusare.

Använd dekorativa pjäser

Inredningsarkitekter lägger ibland flera lager. Gör samma sak! Placera kuddar eller mattor. Spela på material, storlekar och former. Detta kommer att föra struktur och djup till din interiör.

Färgerna måste vara olika för att skapa kontrast. Med en lätt färgad soffa, Lägg kuddar eller en filt som kommer att ha en flashig färg eller en mycket mörk kontrast.

Dra ögat uppåt

Besökaren som kommer till din lägenhet måste få blicken riktad uppåt. Det kommer att ge storhet till dina pjäser. För att göra detta, använda stora hyllor, nästan till taket eller sätta objekt på dina skåp. Utrymmet måste sträcka sig lodrätt.

Detta skapar en illusion av att vara i ett stort rum och vi fokuserar mindre på de mörka platserna i botten. Det finns också andra sätt som möbler hängande i höjd eller gardiner. Dina möbler kommer att framstå som ännu mer djupgående om du lägger samma färg på taket och på väggarna.

Tänk monokromt

Ögat kommer att hitta mer harmonisk en möbel eller ett rum som har en enda färg deklination. Detta ger en förstorings effekt. Detta gäller både tillbehör och möbler. De gula tonerna kommer till exempel att ge ljus och storhet till ett rum.

Praktisk förvaring

Använd förvaringsskåp och krokar som hänger på väggen. Du kommer att få utrymme och må bättre andas i din lägenhet. Varje vägg kan utrustas med hyllor eller skåp med skjutdörrar. Du måste försöka att Declutter marken ett maximum. Välj multifunktions möbler. En möbel kan ibland ha ett bord som kommer att utvecklas efteråt.

Ge möblerna ett lyft

Synliga fötter för ett skåp eller soffa kommer att tillåta ljuset att passera och ta bort överväldigande och imponerande effekt av vissa möbler. När du döljer möbelfötterna känns de tyngre och verkar uppta mer av rummet. För små utrymmen är det bättre att höja möbeln och ha höga fötter.

För att utöka dina små utrymmen, det finns fortfarande många fler trick. Men du ser redan att det blir lätt att göra ditt hem roligare med enkla gester. Inget behov av storslagna utgifter, bara göra några arrangemang. Spela på färger och höjder och det kommer att vara bra.

Hur du några fler tips på hur man inreder trånga utrymmen?