Hemstädning i Göteborg – Prisjämförelse och tips

Hemstädning är en nödvändighet för att hålla hemmet rent och fräscht. Men vad kostar det egentligen att anlita en städfirma i Göteborg? Här kommer några tips och riktlinjer för att hjälpa dig jämföra priser.

Pris per timme

Det vanligaste sättet för städfirmor i Göteborg att ta betalt är per timme. Priset kan variera från 175 kronor till 250 kronor per timme, beroende på företag och typ av städning. Om du har behov av två städare i två timmar kan det kosta dig från 700 kronor till 1000 kronor. Detta pris inkluderar RUT-avdraget. Städfirman  sverigeco.se tar betalt per timme som exempel.

om du letar efter företag utanför Göteborg så bör du besöka flyttstadstockholm.

Hur ofta ska städning ske?

Hur ofta du behöver städning påverkar både totala kostnaden och hur lång tid som städningen beräknas ta per gång. Om du önskar hemstädning en gång i veckan kommer mindre tid att läggas vid varje städning än om det sker en gång per månad.

Kolla in de bästa städföretagen i Göteborg på bloggen a-stad.

Pris per kvadratmeter

En del städfirmor i Göteborg tar betalt per kvadratmeter istället för per timme. Detta beror på storleken på hemmet och kan vara lättare för kunden att jämföra olika alternativ. Företagen beräknar arbetstiden utifrån yta och kan ta betalt från 2000 kronor om hemmet är på 45 kvadratmeter.

Dyrare under vissa dagar

Att anlita en städfirma i Göteborg på helger eller sena kvällar kan kosta mer än på vardagar. Vissa företag är specialiserade på att vara flexibla gällande arbetstider, men det innebär en extra kostnad för kunden på grund av Ob-tillägg för personalen.

Jämför pris på städfirma i Göteborg

Det är inte helt enkelt att säga vad det kostar att anlita en städfirma i Göteborg eftersom det beror på flera faktorer. Det enklaste sättet är att be om offert från flera städföretag för att få en tydlig prisbild. Tänk på att det generellt är något dyrare i Göteborg än i mindre städer, men att priset också kan variera mellan olika städfirmor.

Hemstädning i Göteborg kan kosta mellan 700 kronor till 1000 kronor per timme för två städare, efter RUT-avdraget. Pris per kvadratmeter kan vara ett alternativ, och det kan kosta från 2000 kronor för en 45 kvadratmeter stor bostad. Att anlita en städfirma på helger eller sena kvällar kan kosta extra på grund av Ob-tillägg. Det enklaste sättet att få en tydlig prisbild är att be om offert från flera städföretag.

Om du ska flyttstäda så är det bra om du jämför priserna mellan olika företag. På bloggen acci kan du jämföra priserna och tjänster.

Mer på Decorlife.se