Har du svagt hår? Ta reda på den absoluta Stärkande Hårbehandling som finns

Svagt hår kan vara irriterande eftersom det verkar livlöst och slitet samtidigt som det lätt kan gå sönder. Är ditt hår svagt och hur svagt? Det löser vi med rätt hårbehandling!

Hur svagt är ditt hår?

Det är bra att veta hur svagt ditt hår är. För att avgöra om ditt hår behöver stärkas räcker det att göra några enkla men viktiga tester. Se hur många hårstrån som finns kvar på din kudde varje morgon när du vaknar och kolla framför allt om din borste är full av hårstrån varje gång du kammar håret.

Försök också kontrollera om ditt hår går sönder för lätt och är för svagt och är utan volym genom att göra hårbandstestet. Sätt helt enkelt håret i en hästsvans, Om du kan vira hårbandet mer än tre gånger runt håret och om du ser tillräckligt med hår i bandet när du tar bort för att reagera betyder det att det är svagt och i behov av ett förstärkningsprogram.

Läs även emmagranath för att ge ditt hår den bästa behandlingen.

De nödvändiga “tillskotten” för extra uthållighet

För att öka styrkan i ditt hår genom att göra mer hälsomedvetna val, ta ett mer holistiskt förhållningssätt till hårvård. Men framför allt kommer du att bli ombedd att vända dig till rätt vitaminer för håret, det vill säga de där “tillskotten” som kommer att stärka dem och göra att de inte går sönder lika lätt. Och när det gäller att stärka ditt hår förtjänar tre vitaminer din uppmärksamhet: arginin, biotin och vitamin B5!

Arginin

Arginin är en proteinaminosyra som är en naturlig byggsten i håret. Varför är det värdefullt? För bland annat tränger den in i hårets kärna och ger styrka inifrån och ut. Var hittar du den? I olika livsmedel, såsom fågel, fisk och mejeriprodukter, samt i speciella hårstärkande produkter.

Biotin

Biotin hjälper din kropp att producera energi, samtidigt som det metaboliserar fetter och sockerarter som är viktiga för kroppen, detta förbättrar din allmänna hälsa. Du hittar biotin i små mängder i livsmedel som sötpotatis, ägg, mandel och naturligtvis i hårprodukter som är berikade med det.

Vitamin B5

Vitamin B5 är känt för sin förmåga att stärka hårrötterna och därför minska tunnhårighet. Vitamin B5 är ett måste till din nya, mer holistiska hårvårdsrutin. Det kommer att ge ditt hår den extra dosen av näring det behöver och om det kombineras med biotin och arginin i speciella behandlingsprodukter får du det bästa resultatet. Besök även denna sidan för att få mer information om hur du tar hand om ditt hår opendooracting.

Stärk ditt svaga hår med rätt hårbehandling.

Rätt behandling för ditt svaga hår måste bestå av högkvalitativa produkter, schampot du använder, balsamet och hårmasken och mer fokuserade produkter som ett serum, en stärkande olja och bra stylingprodukter såklart. Att komplettera behandlingen med rätt tillbehör som en bra kam eller borste är också viktigt.

Några av de bästa fullt berikade formlerna för hårvård du kan förse dig själv med finns i Eyracure som specialiserar sig på utveckling av speciella hårvårdande produkter.

Om du är intresserad av fler hårvård besök då bloggen elinlicious.

Ta en titt här och ta ditt hår till nästa nivå.

Läs också om hudbehandlingar som finns.

Fler tips om hårvård och andra skönhetstips, klicka dig in här: https://lorei.se/