3 bra sätt för pigmentreducering: Säg adjö till prickar, finnar och märken!

pigmentreducering

Pigmentreducering riktar sig mot de hudlager där melanocyterna finns. De kan bryta ner ackumulerat melanin och återställa hudtonen till den runtom. Med rätt metod eller kombinationen av rätt metoder återställs hudens enhetlighet utan att lämna några märken! I den här artikeln presenterar vi de 3 bästa behandlingarna för missfärgning som är prisvärda, icke-invasiva och säkra.

Fraktionerad laser för prickar, fräknar och hyperpigmentering

Fractional Laser kan effektivt behandla både tecken på åldringsfläckar (t.ex. solfläckar), såväl som fräknar och hyperpigmentering. När laserstrålen sveper över området för missfärgningen, absorberas dess energi selektivt endast av cellerna som innehåller en överdriven koncentration av melanin, vilket får dem att sönderfalla på ett normalt sätt. De omgivande vävnaderna påverkas inte alls, inte heller hudens normala färg.

Efter några dagar uppstår en lätt peeling av hudens yttre lager, där bruna fläckar, fräknar och tecken på fotoåldrande upptäcks. Samtidigt stimulerar behandlingen produktionen av färskt kollagen, vilket gör att ny frisk hud kan växa fram på ytan.

Vanligtvis räcker en session för att minska melaninkoncentrationen med upp till 80 %. Med 1-3 sessioner bekämpas missfärgningar helt.

Micro-needling för fläckar och akneärr

Micro-needling-behandling gör att huden kan befrias från mörka fläckar samt akneärr. Det är en smärtfri behandling som lurar huden i syfte att stimulera dess naturliga läkningsmekanismer och reparera den ojämna produktionen av melanin i huden.

Micro-needling görs vanligtvis med Dermapen 4, en avancerad teknologisk apparat vars huvud har mikrostift som öppnar mikrokanaler i huden (1 920 per sekund), som uppfattas som mikroskador. Således stimuleras deras läkningsmekanism automatiskt med produktionen av färskt kollagen. Efter några dagar förnyar huden sig medan produktionen av färskt kollagen föder ny frisk hud utan prickar.

Vanligtvis behövs 4-6 sessioner, men redan från första passet förbättras hudtonen märkbart och missfärgningar bleknar.

Fototerapi för dyskromi och postinflammatorisk hyperpigmentering

Fototerapi är en naturlig men mycket effektiv behandling för huden, eftersom den använder det fördelaktiga ljusspektrumet för att föryngra den. För att behandla missfärgning är det mest lämpliga grönt ljus (515-525nm) som kan riktas mot melanocyterna, som finns i det nedre lagret av huden. Det hämmar produktionen av överskott av melanin, förhindrar dess transport till hudens yta, och bryter upp dess ansamling på de ställen där missfärgningar finns, vilket jämnar ut hudtonen.

Grönt ljus har också en lugnande effekt och fungerar som en sterilisator. Det förbättrar hudläkningen och minskar eventuell rodnad och inflammation, vilket minimerar risken för postinflammatorisk hyperpigmentering. Dessutom stimulerar den celltillväxt och bidrar därmed till hudförnyelse. LED-ljusbehandling erbjuder frisk, ljus och slät hud, utan fläckar, ärr och missfärgning.

Vanligtvis räcker det med 6-8 sessioner. Behandlingen appliceras genom att bära en sofistikerad LED-ansiktsmask.

Så om din hy har leverfläckar eller andra märken du vill bli av med, kan du besöka ett specialiserat klinikcenter som Estetic och få den bästa behandlingen för dina behov.

Vi älskar skönhet och hälsa! Gör du det med? Kolla då in: https://keenobby.com/