5 utländska bloggar om inredning som du bör känna till

Nästan alla jag känner någon sorts koppling till interiör design. Utformningen av den plats där man bor ligger varmt om hjärtat och påverkar vårt sinne, koncentration, lugn och livskvalitet. I det avseendet är det avgörande att ha en lämpligt utformad interiör för maximal komfort och produktivitet.

I den här artikeln vill vi tipsa om några de bästa inredningsbloggarna från utlandet som du kanske inte känner till. Något som kan ge dig ny inspiration till ditt egna hem eller projekt.

Det säger sig självt att vi alla har olika preferenser när det gäller inredning, precis på samma sätt som olika stilar tilltalar olika människor. Därför har vi valt bloggar som fokuserar på olika stilar – vare sig det är modernt, samtida, minimalistiskt, industriellt, skandinaviskt, traditionellt, rustikt, eller något annat.

1. Apartment Therapy

Apartment Therapy är en stor och omfattande blogg om interiör design.

https://www.apartmenttherapy.com/

Grundaren till apartmenttherapy är Maxwell Ryan, som kallades för ”lägenhetsterapeuten”, och 2021 startade denna blogg om inredning för lägenheter. Då var det bara ett veckobrev för hans existerande kunder. År 2004 hade det vuxit till ett större medieföretag.

Apartment Therapy är nu en ledande webbplats för inredning, hacks och tips. Det är också känt för att lägga ut dagliga husguider för läsare som skickar in råa och oredigerade bilder av sina hus. Huvudsyftet med bloggen är att ge kunder inspiration och guidning. Man tillhandahåller shoppingguider, expertråd och DIY-guider.

2. Design Hunter

Designhunters blogg är ett bibliotek för inredningsälskaren.

https://www.designhunter.co.uk/

Bloggen Design Hunter är grundad av Hellen Powell. Den har genom åren fått beröm från många olika håll, bland annat av The Sunday Times, Good Housekeeping och Pinterest UK Interiors Shortlist 2018.

Om du tycker om minimalistisk inredning så är Design Hunter perfekt för dig. Bloggens minimalistiska karaktär framgår direkt från det ögonblick du kommer till webbplatsen. Den övergripande layouten är så enkel men mycket elegant. Med endast ett fåtal (minimalistiskt) kategorier lyckas bloggen ändå leverera innehåll som engagerar och inkluderar.

Kategorierna som man lyfter fram är interiör, design och livsstil.

Interiörkategorin handlar om allt från fullständiga transformationer till mindre ytliga ändringar och kommentarer.

Designkategorin erbjuder omfattande recensioner om var du kan spara dina pengar när du handlar till exempel mattor, belysning och armaturer. Du får också stylingtips och mycket mer.

Livsstilskategorin ger inredning- och designkategorierna en extra touch. Den innehåller artiklar om livsstil, resor, mode, teknologi, välmående och skönhet.

3. Decorilla

Decorilla är ett företag som hjälper Amerikaner med sin interiördesign

https://www.decorilla.com/

Decorilla är ett Amerikanskt företag som säljer tjänster inom design och inredning. Kunden skickar dem en kortfattad bild av de inredningsidéer de har och Decorilla matchar dem sedan till en designer som förstår deras koncept, personlighet och smak. Därefter arbetar designen med att leverera olika förslag till klienten, baserat på stil och budget. Klienten gör ett val och köper föremål för att skapa eller återskapa sitt utrymme.

Trots att det handlar om tjänster för Amerikanska medborgare så tipsar vi om de andra resurserna som finns tillgängliga på Decorillas hemsida. Decorilla-bloggen innehåller artiklar som hjälper dig som är intresserad av inredningsdesign. Från ämnen som ’6 sätt att designa ett vardagsrum med en begränsad budget’, ’Hur du förhandsgranskar din inredning i virtuell verklighet’ till ’5 bästa alternativen till betald inredningsdesign’.

4. House of Brinson

House of Brinson är en blogg som drar inspiration från ett privat renoveringsobjekt.

https://www.houseofbrinson.com/

House of Brinson är en inredningsblogg skapad av Will och Susan Brinson. De är ett par som arbetar med fotografering och kreativitet, vilket framgår av kvaliteten på bilder på deras blogg.

Bloggen består av inlägg om av design, mat, fotografering och resor. Paret renoverar ett gammalt hus i Hudson Valley, så de flesta av inläggen om inredning bygger på deras renovering där.

House of Brinson skriver inom ett par olika kategorier: inredning, stil, renovering, recept och äventyr. De har även nyligen öppnat en onlinebutik. House of Brinson har omnämnts i ett flertal populära publikationer, såsom Design * Sponge, House Beautiful, One Kings Lane Tastemakers och Lonny Magazine.

5. Amber Interiors

Amber Interiors är en stilfull inredningsblogg för alla.

http://amberinteriordesign.com/

Amber Interiors Design Studios är lika elegant som namnet låter. Det är ett företag baserat i Los Angeles och grundat av Amber Lewis. Deras blogg är nyskapande och lyfter gärna fram nya idéer, färger och mönster.

Bloggen på Amber Interiors samlar idéer från arkitekter och entrepenörer för att hjälpa kunderna att sammanställa sina egna tankar om inredning. Möbler, tyg, tillbehör och detaljer samlas alla för att bli vackra mästerverk på Amber Interiors.