5 Rengöringsprodukter för köket som du behöver, så blir det lika rentstädat som av en expert!

Det är lika viktigt att rengöra köket som att rengöra resten av hemmet eller badrummet med rätta rengöringsprodukter, eftersom dessa utrymmen också gärna lockar till sig insekter och ger upphov till mycket smuts. Därför är det mycket viktigt att lära sig hur man städar det som ett professionellt städföretag.

För att uppnå detta måste du leta efter de bästa köksrengöringsprodukterna som de som används av en städfirma. Dessa 5 rengöringsprodukter kommer att hjälpa dig ur alla problem, både för att de är mycket lätta att få tag på och överkomliga och för att de är effektiva.

Läs bloggen lilladraken så får du reda på hur du rengör ditt hem från olika virus.

1) Allrengöringsmedel

I köket stöter vi på olika typer av ytor som granitbänkar, glasspisplattor och metallytor. Därför är det viktigt att ha ett allrengöringsmedel eftersom det, som namnet antyder, anpassar sig till alla olika ytor.

Ett annat plus är att många av dessa rengöringsmedel är gjorda för att desinficera ytor så förutom att rengöra hjälper de också till att desinficera.

2) Golvrengöringsmedel

En annan produkt du bör ha i åtanke är golvrengöringsmedel som är utformade för att tvätta golvet och hålla det rent oavsett om det är keramik, cement, vinyl, trä osv. Detta beror på att många gånger kan smuts, mat, fläckar eller fett göra golvet smutsigt.

Med ett av dessa rengöringsmedel kan du få ditt golv att se glansigt och vackert ut. Till råga på allt får golvrengöringsmedlet också golvet att lukta gott och tillför arom till husmiljön.

3) Avfettningsmedel

En av de kanske mest användbara och viktiga rengöringsprodukterna vi hittar här är avfettaren, eftersom fett finns i överflöd i köket. Med den här typen av rengöringsmedel kan du bli av med både fett och smuts från din spis, kåpa, skorsten eller ugn.

Alla rengöringsföretag använder denna typ av avfettningsmedel som en av sina basprodukter för att hjälpa din spis att bli mycket renare, mer hygienisk och även nyare. Till råga på allt kan denna typ av avfettningsprodukt användas på olika ytor.

4) Tvål

Det är logiskt att tänka att en annan av de produkter som inte kan saknas i ditt hem är tvålar för att tvätta tallrikar, glas, porslin, grytor och köksredskap. Här hittar vi olika typer av tvålar som flytande tvål, diskmedel, tvålpulver eller diskmedelstabletter.

Liksom många rengöringsprodukter på den här listan hittar vi olika alternativ på marknaden. Vi har tvålar som använder aktiva ingredienser från citron, avfettningsmedel, ättika med mera, vilket gör dem mycket effektivare när det gäller att diska. Dessutom tjänar de även andra rengöringsändamål.

5) Fettupplösningsmedel

Slutligen måste vi placera fettrengörare som är utformade för att användas på till exempel glas eller metall. Till skillnad från avfettningsmedel är syftet med dessa rengöringsmedel endast att avlägsna ytfett för att ge ett glänsande och rent utseende.

Dess verkan är vanligtvis mindre intensiv eller aggressiv vilket hjälper oss att använda den som en produkt för att detaljera vår utrustning, apparater med mera. Därför är det en bra idé att överväga den i valet av våra rengöringsprodukter för hushållskök.

Men tröttnar du, så kan du såklart alltid anställa en firma. Vi anställer SverigeCo på vårat kontor i Göteborg för att ta hand om våra. Fönsterputs!

Om du är intresserad av hur man gör klimatvänliga städprodukter så rekommenderas veganisma.

I ljusochlykta kan du läsa om olika städtips och om flyttstäd.

Gillade du den här artikeln? Här kan du få fler städtips eller läsa om annat som rör hemmet.